Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

donderdag 26 maart 2015

Koffie bezoek - altijd gezellig.

Verwacht of onverwachts bezoek - leuk. Ook al heb ik niets in huis voor bij de koffie. Want ik weet dat ik binnen een korte tijd iets lekkers op tafel kan zetten - vers van de (oven) pers zeg maar.

En zo was het vandaag ook.

Ik ben gewend om zelf te bakken. Vergis je niet, ik houd ook wel van lekkere gebakjes van de bakker - maar er gaat niets boven lekkernijen uit eigen keuken.

Het hoeft niet groots of ingewikkeld te zijn - een muffin, cake of koekjes zijn echt gauw geregeld.

Wat gaat het worden? Maak je keus, selecteer je recept en kies vooral iets gelet op de aankomst tijd van je gast(en). Hoe lang heb je nodig en hoe laat komt je bezoek aan?

Aanrecht opruimen, ingrediƫnten uit de kast halen. Oven aanzetten - 200 graden.


(Maateenheden: c= kop, tlp = theelepel deze van de baksetjes dus niet een Hollands theelepel of thee kopje)
Hier een favourite van mijn kinderen. Ik maak deze Double Chocolate Chip muffins al JAREN - minstens zo'n 30 jaar of zo.

In een grote kom
Zeef: 
2 c bloem
2 tlp bakpoeder
1 tlp baking soda
1 c fijne bastard suiker
1/4 c cacao

In steel pannentje (of glazen meetbeker voor magnetron gebruik) smelt 100 gr boter - smelten niet koken. Haal van hitte bron.

Voeg 1/2 c melk toe, met garde kluts er een ei in, nu nog wat druppels vanilla essence ( of vanilla suiker) meng alles goed.
Als laatste voeg 1 c chocolade korrels toe.

Maak een glad maar stijf beslag.

Schep beslag in muffin bakblik. Maakt tussen 18 en 22. Ligt aan hoe vol je het muffin blik vult.

Bak in hete oven voor 15 -18 minuten
 Ik ruik ze nu al...heerlijk!


Als de muffins bijna koud zijn - 'smeer' een lekker laag Nutella erover of maak een eigen smeer met 3 eetlepels Philadelphia, 3 eetlepels poedersuiker en een halve eetlepel cacao. Bestrooi met wat chocolate chips of hagelslag.


Nog nooit gebruikt: Hier wat informatie over Baking Soda.

Kijk hier voor meer informatie

2 opmerkingen:

  1. Lekekr voor bij de koffie hoor. Of om in de yoghurt te brokkelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een aanrader- en krijg je bezoek, bij het afscheid geef wat mee voor de thuisfront. Daar score je mee ;-)

    BeantwoordenVerwijderen