Wij hebben geen vaste week menu meer - het was wel zo. Maandag was spaghetti dag. Ik heb dat maar losgelaten. Te voorspelbaar en ik werd er een beetje lui van.
Het is een zit stil dag- veel computerwerk dus niet veel beweging. De activiteiten van de dag bepalen vaak wel wat de pot schaft. Weinig beweging maar toch bezig. Ik besluit dat we veel vitaminen en ook een licht verteerbare maaltijd nodig hebben. Door weinig beweging gehad te hebben wil ik ook iets met wat 'pit' serveren. Niet heet - maar veel smaak. Die verse koriander die nog aan het plantje zit gaat er allemaal in. Schaar pakken en knippen die bos. Mijn gedachten zoeken naar een gerecht die aan zal spreken na zo'n dag als vandaag.
De kippenreepjes uit de vriezer, ik heb diverse verse groenten. Het wordt iets oosters, waarschijnlijk met gember en kokos.
Als ik Oosters kook, dan gebruik ik ook stokjes om te eten. Smaakt zoveel lekkerder. Kleine hapjes, heerlijke smaken en langzaam genieten.
Geleidelijk aan komt er een beeld - ik zie het bord met een gerecht voor me. Mooi zo. Dat wordt smullen vanavond.
Prei, bosui, knoflook, broccoli, champignons, oranje en groene paprika, taugé, kippenreepjes en noodles. Gembersiroop en kokosmelk, zout en peper. |
Eerst de kippenreepjes in wok dichtschroeien. Ik gebruik kokosolie maar wat eigen voorkeur heeft is natuurlijk ook prima. |
Haal de kip eruit en roerbak de 'harde' groente eerst tot glazig |
Dan de snel gare groente toevoegen. Ook de verse koriander, gember siroop, kokosroom en zout toe. |
Als laatste voeg de taugé toe.Terwijl de taugé en smaken goed intrekken- kook de noodles |
Voorverwarm de borden- verdeel de noodles en schep de groente en vlees op het bord. Schep was saus over het geheel Serveer met of zonder stokjes Smakelijk eten! |
Ziet er goed uit zeg.
BeantwoordenVerwijderenga het zeker opslaan.
x Veronique
Dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen