Mijn keuken ervaringen zijn dus gebaseerd op de eetgewoontes van Nederlanders, Nederlanders Down Under en Nieuw Zeelanders - en door de emigratie van mijn zoon naar Australië heb ik daar ook wat van mee gekregen. En geloof me - daar zit nogal wat verschil in, in die smaak en -eetwensen van de mens.
Niet alleen zijn er verschillen in maaltijden en beschikbaarheid van de producten, maar ook in de ingrediënten zelf. Want een Fries lammetje uit de wei is heel ander koek (vlees) dan een lammetje van de heuvels geplukt in Te Awamutu bijvoorbeeld.
De een eet het gras in Nederland, langs de kust nog wel en dat gras wordt bij-invloed door de regen en lucht in de omgeving. Zo ook het gras van het lammetje op de heuvel in Te Awamutu in de provincie Waikato, of het droge van Australië.
In Nieuw Zeeland denk je al gauw aan een Lamb Roast |
In Nederland aan koteletten. |
Dan zijn er ook nog de 'gewone' ingrediënten, de verse kruiden, de munt en zelfs de brown sugar is niet onze bruine suiker.
Dit leidt soms tot andere resultaten in de keuken. Het is misschien goed om hier even bij stil te staan.
Het klinkt misschien gek - want je moet het doen met wat je hebt, maar als ik in Nieuw Zeeland ben - zoals onlangs - dan ga ik naar de supermarkt en koop ik bepaalde producten om eenmaal thuis een paar van mijn favourite recepten te maken.
Ik heb bv pakjes ' chopped nuts' mee. Dat zijn klein stukjes noot die ik in een koekjesdeeg meng. En nergens in Nederland heb ik die kunnen vinden. Ja natuurlijk zijn hier stukjes noot te koop. Maar toch zit het 'm in de smaak. Ik ga het er niet eens hebben over de bruine suiker ( Brown Sugar) Niet te vergelijken.
Het wordt genieten In mijn Keuken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten