En zo was het vandaag ook.
Ik ben gewend om zelf te bakken. Vergis je niet, ik houd ook wel van lekkere gebakjes van de bakker - maar er gaat niets boven lekkernijen uit eigen keuken.
Het hoeft niet groots of ingewikkeld te zijn - een muffin, cake of koekjes zijn echt gauw geregeld.
Wat gaat het worden? Maak je keus, selecteer je recept en kies vooral iets gelet op de aankomst tijd van je gast(en). Hoe lang heb je nodig en hoe laat komt je bezoek aan?
Aanrecht opruimen, ingrediƫnten uit de kast halen. Oven aanzetten - 200 graden.
(Maateenheden: c= kop, tlp = theelepel deze van de baksetjes dus niet een Hollands theelepel of thee kopje) |
Hier een favourite van mijn kinderen. Ik maak deze Double Chocolate Chip muffins al JAREN - minstens zo'n 30 jaar of zo.
Zeef:
2 c bloem
2 tlp bakpoeder
1 tlp baking soda
1 c fijne bastard suiker
1/4 c cacao
In steel pannentje (of glazen meetbeker voor magnetron gebruik) smelt 100 gr boter - smelten niet koken. Haal van hitte bron.
Voeg 1/2 c melk toe, met garde kluts er een ei in, nu nog wat druppels vanilla essence ( of vanilla suiker) meng alles goed.
Als laatste voeg 1 c chocolade korrels toe.
Maak een glad maar stijf beslag.
Schep beslag in muffin bakblik. Maakt tussen 18 en 22. Ligt aan hoe vol je het muffin blik vult.
Bak in hete oven voor 15 -18 minuten
Ik ruik ze nu al...heerlijk!
Als de muffins bijna koud zijn - 'smeer' een lekker laag Nutella erover of maak een eigen smeer met 3 eetlepels Philadelphia, 3 eetlepels poedersuiker en een halve eetlepel cacao. Bestrooi met wat chocolate chips of hagelslag.
Nog nooit gebruikt: Hier wat informatie over Baking Soda.
Kijk hier voor meer informatie |
Lekekr voor bij de koffie hoor. Of om in de yoghurt te brokkelen.
BeantwoordenVerwijderenEcht een aanrader- en krijg je bezoek, bij het afscheid geef wat mee voor de thuisfront. Daar score je mee ;-)
BeantwoordenVerwijderen