Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

maandag 24 augustus 2015

Koffie en daarna een lichte lunch

De afgelopen zomermaanden hebben wij veel, leuk, gezellige en vriendelijke bezoekers mogen ontvangen op ons 'nieuw stekkie'.

Wat een vreugde is dat.

Wij zijn gezegend met een prachtig groot balkon en als het even kan - maken we er ook gebruik van.

Afgelopen week zelfs met een groep vrienden gezellig een wijntje en biertje gebruikt en tot 23:15 buiten kunnen zitten.

Maar niet alleen 's avonds is het leuk om buiten te kunnen zitten.

Onlangs ook met z'n viertjes van een lekker bakje koffie genoten ( ja met wat erbij) en daarna een lichte salade gegeten. Dat dan wel weer binnen, om daarna weer op balkon af te sluiten.

Een lichte maaltijd tussendoor is ook een leuke uitdaging om alle smaken tot hun recht te laten komen. En net zo belangrijk als bij een avond maaltijd- is het goed te weten wat de voorkeuren, allergie├źn ( als die er zijn) en beslist niet lusten ingredients zijn.

Het valt me ook op dat mensen steeds meer smaken 'lusten' die zeg pak weg, 10 jaar geleden minder voorkwamen in de 'gewone' keuken.

St Jacobs schelp ( coquille)  bv. Een delicatesse echt waar. Iets waar je geen bord vol van moet eten
( hoewel ik het wel zou lusten) maar iets wat als bijzonder gerecht geserveerd kan worden vooraf.

Groene asperges is tegenwoordig ook geen afwezige in een salade en meer en meer mensen zijn bekend met de rijke smaak van truffels.

Voor de salade van afgelopen week heb ik gerookte kip gebruikt om de salade iets meer body te geven. Wel 5 soorten groene blaadjes, avocado ( maakt ook een opmars), een dun plakje gerookte ham om wat zachte zoutsmaak toe te voegen, rode ui snippers ( minuscule stukjes want het niet lekker als er een stuk ui in je mond explodeert), mini tomaatjes van eigen teelt, verse bieslook en flinterdunne komkommer schijfjes, stukjes Rustique kaas ( Camembert). Een dressing van olijfolie en witte balsamico dressing en klaar was Kees.

Wat een heerlijke hap was dat. Na de koffie en appel met walnoten cake was dit een echte opfrisser. Onze honger gestild en met een gevoel van tevredenheid sloten wij, op balkon in het zonnetje, de middag met een kopje thee.

Dus ook voor een gezelschap overdag- is het een kleine kunst om iets heerlijks voor te schotelen. Neem even de tijd om na te denken over wat bij het weer en de omstandigheden past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten