Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

donderdag 20 augustus 2015

Etentjes

Ja, ik had het beloofd he? Foto's van de gerechten. En belofte maakt schuld.

Nou zit ik wel een een klein probleem, dat ik niet alle foto's heb.

Maar wel van een amuse en het hoofdgerecht.

De gasten waren lieve vrienden die zelf in de horeca werken.

Zij runnen een cafe/restaurant en ja, de keuken is daar erg goed.

Mijn man en ik komen daar wel eens.

Durfde ik voor een kok to koken?
Ja natuurlijk wel, waarom  niet?
Ook hij en zijn vrouw willen wel eens wat uit een andere keuken.

Maandag is hun enige vrije dag.
En tegenwoordig is die ook zo gevuld met allerlei zaken
privé als zakelijk dat wij ze een 'avondje uit' gunde.

Dus het werd plannen, boodschappen doen en goed voorbereid de mis-en-plas inzetten.

Smaken- ja wat kook je dan. Het menu van de kok bestond uit allerlei smaken.
Ik wist, door navragen, dat rozijnen een allergie probleem veroorzaakten en zalm echt 'niet' lekker vond.

Nou goed dus. Daar kan ik wat mee.

Amuse: klein vierkantje in koekenpan gebakken sneetje witbrood, minuscule tomatenblokjes met priegelkleine rode uit snippers, eetlepeltje witte balsamicoazijn en druppeltje olie en honing.

Een zalige frisse hap om de pupillen te verwennen en enthousiast te krijgen.

Dit gevolgd door een gemende sla, gerookte kip, croutons, lente uitjes, avocado salade met een lichte dressing.

Waarna we aan de Venkel-prei soep gingen.

Ja 'weer' omdat het zo'n lekkere frisse pure smaak is. Echt in het zomerse sfeertje past.

Hoofdgerecht: Een sterke smaak.


( en voor mij vis in groene currysaus)


Om af te sluiten heb ik (weer) die overheerlijke zacht romige aardbeien met karnemelk pudding die op de site van AH staat, gemaakt.

En natuurlijk afsluiten met een heerlijk bakje koffie.

De avond verliep veel te snel en we hadden zo'n lol- gelukkig konden we nog buiten zitten Dat is toch wel een zegen en rijkdom waar wij veel en vaak gebruik van maken.

De volgende avond waren we uitgenodigd bij de buurtjes- dus ik had even een avondje vrij van de keuken.








2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik geniet dan ook zo enorm- dan zitten mensen aan mijn tafel te GENIETEN. Dat maakt BLIJ!

      Verwijderen