Alle praktische details zijn uitgewerkt. De dames die de maaltijd taken onderling hebben verdeelt werken in paartjes om alles in goed harmonie en zorgvuldigheid gereed te maken. Want dit moet allemaal vooraf thuis gebeuren. Er is geen stroom, geen kraanwater, geen magnetron of welk 'modern' hulpmiddel dan ook aanwezig. Het is, zoals gezegd - een dag ' terug in de tijd'.
Er moet worden nagedacht over smaken- het menu moet een ieder aanspreken. Het moet makkelijk op te warmen en makkelijk te eten zijn - al zitten op een klein krukje of boomstammetje zonder eettafel, en het moet ruim van te voren klaar gemaakt kunnen worden - geen koelkast aanwezig dus houdbaarheid speelt een grote rol. Om het maar niet over vervoer te hebben - van huis, in auto, in bootje en dan weer aan wal getoverd.
Ons menu om de dag af te sluiten:
Vooraf, in de vorm van diverse noot-soorten, kazen, turks brood en toastjes.
Soep - het wordt een heldere groentesoep met vermicelli, licht gezout en zonder vlees.
Twee salades - een pasta met en een aardappel zonder - vlees
En ja, het moet allemaal wel weggespoeld worden. Dat komt ook wel goed.
Het was een fantastische dag - en er komt volgend jaar een herhaling hiervan. Zo geslaagd, zoveel leuke reacties van de bezoekers dat wij de energie die we erin hebben gestopt zeer de moeite waard hebben gevonden.
Historische Dag - Hollands Biesbosch, Dordrecht |
Een bont gezelschap - foto van Marianne de Braven De dag afronden met een gezamenlijke maaltijd. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten