Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

zondag 14 september 2014

Een pan met soep

Het wordt een groot gezelschap ( 16 personen) die zaterdag aan het einde van de dag ' aanschuift' voor een maaltijd. Het zijn vrienden - allemaal vrijwilligers - die een dag samen komen om de cultuur history van de Hollandse Biesbosch voor één dag weer tot leven te roepen. Een stapje terug in de tijd nemen om een levend beeld te schetsen van 'toen'.


Alle praktische details zijn uitgewerkt. De dames die de maaltijd taken onderling hebben verdeelt werken in paartjes om alles in goed harmonie en zorgvuldigheid gereed te maken. Want dit moet allemaal vooraf thuis gebeuren. Er is geen stroom, geen kraanwater, geen magnetron of welk 'modern' hulpmiddel dan ook aanwezig. Het is, zoals gezegd - een dag ' terug in de tijd'.

Er moet worden nagedacht over smaken-  het menu moet een ieder aanspreken. Het moet makkelijk op te warmen en makkelijk te eten zijn - al zitten op een klein krukje of boomstammetje zonder eettafel,  en het moet ruim van te voren klaar gemaakt kunnen worden - geen koelkast aanwezig dus houdbaarheid speelt een grote rol. Om het maar niet over vervoer te hebben - van huis, in auto, in bootje en dan weer aan wal getoverd.

Ons menu om de dag af te sluiten:

Vooraf, in de vorm van diverse noot-soorten, kazen, turks brood en toastjes.

Soep - het wordt een heldere groentesoep met vermicelli, licht gezout en zonder vlees.

Twee salades - een pasta met en een aardappel zonder  - vlees

En ja, het moet allemaal wel weggespoeld worden. Dat komt ook wel goed.

Het was een fantastische dag - en er komt volgend jaar een herhaling hiervan. Zo geslaagd, zoveel leuke reacties van de bezoekers dat wij de energie die we erin hebben gestopt zeer de moeite waard hebben gevonden.

Historische Dag - Hollands Biesbosch, Dordrecht




Een bont gezelschap - foto van Marianne de Braven
De dag afronden met een gezamenlijke maaltijd.

                                   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten