Ik merk dat ik wat meer tijd nodig heb om bij te komen van overvolle dagen en kortere nachten.
Ondanks alle drukte heb ik ruimte gevonden om twee schalen Griekse salade te maken voor ons jaarlijks buurt BBQ.
Ik heb een aantal van deze schalen opgespaard over een langere periode. Lekker Sushi halen en schalen behouden. Ik (her) gebruik ze regelmatig als ik een gerecht of iets mee moet nemen of een grotere groep eet bezoek thuis krijg. De schotels zijn een goed afgestelde maat, de deksel passen er voortreffelijk op en ze kunnen stapelen in de kelder of zelfs in een tas.
Enfin, een Griekse salade is zo gemaakt. Geen poespas ( dat zei een oud Grieks mannetje tegen mij toen we op Corfu waren). Hij zei " gewoon snijden geeft niet alles gelijkmatig - gewoon chop chop en in de schaal doen". Dus ben ik me ervan bewust dat alle stukjes niet gelijkmatig hoeven, dat de volgorde aan mij ligt en de verhoudingen van de ingrediƫnten ook een persoonlijk tintje mogen hebben.
Wat ik wel weet, om vocht tot een minimum te houden, is dat het handig is om de zaadlijsten uit de komkommer te halen en niet schillen, en het vocht uit de tomaten verwijderen. ( Ik haal de schil van de tomaat er af)
Het begin van iets heerlijks |
Wees creatief - en probeer zo weinig mogelijk etensresten weg te gooien.
Enfin, ik had geen reden om die avond te koken omdat we naar de BBQ gingen- en dan is het zaterdag- en als er geen gasten komen is het mijn ' makkelijke maaltijd' dag.
Beneden in de keuken pruttelt mijn saus in de pan - en het ruikt HEERLIJK!
Het recept komt op de FACEBOOK pagina van In mijn Keuken.
LIKE de pagina en maak kans op een super goed Kookboek!
Mmmmm vakantie herinnering
BeantwoordenVerwijderen... breng je vakantie gevoel thuis!
Verwijderen