
Deze keer anders. Ik ga een 3 gangen menu bereiden. Het duurde even voordat ik een visie had waar ik blij van werd. Op de markt al zoekend bij de groente kramen - en de poelier ben ik eindelijk geslaagd om iets verrassends te bedenken.
Voorgerecht- iets wat we de laatste tijd meer hebben gegeten maar toch voor herhaling vatbaar is ( onze gasten hebben het nog nooit op)- de bieten carpaccio.
Tweede gerecht: ga ik rodekool op 3 wijze bereiden en serveren bij kalkoenvlees met eigen cranberry compote ( ja weer met port erin) en een aardappeltaartje.
Tot slot, een stoofpeertje gevuld met zwarte bessenjam en in een 'zee' van vanille custard en bolletje ijs.

Het zou zo maar kunnen zijn dus dat ik hals over kop een telefoontje moet plegen om vervangende tafelgasten uit moet nodigen. Wat zal dat een verrassing kunnen zijn - en voor wie, denk ik dan!
Dit verhaal en menu is een bijdrage die ik in mijn 'kookboek' ga noteren. Want hoe het ook afloopt- bijzonder is het verhaal zeker.
Smakelijk eten allemaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten