Zondag was een dag van de SPECIAL DINNERS.

En daar, Down Under, was ik gewend aan een SUNDAY ROAST. Of het nou kip, varken of rund was. De maaltijd werd al vanaf vroeg aan gewerkt. Een groot bonk vlees of hele kip in de oven en langzaam garen. Een uur voor het serveren werden de groenten toegevoegd. Aardappelen, zoete aardappelen ( kumera) pompoen, pastinaak en wortel. Erbij in de pan ook nog bloemkool, boontjes en/of doppers.

Zondag was familie aan tafel, en gasten kwamen er soms onverwachts ook nog bij. Maar ja, zo'n gerecht was altijd wel 'rekbaar' voor meerdere mondjes erbij. Je zette gewoon nog een groente soort erbij of appelmoes en brood. Meestal was zo'n roast toch wel toereikend genoeg hoor..... en bleven de restjes voor maandagavond.

Ik klaag niet hoor, ik wil alleen maar aantonen dat als je echt een kookgek ben, en je wil graag je kunsten uitbreiden en uitoefenen dan is het wel handig als je de nodige adequate apparatuur kan aanschaffen en zelfs plaatsen.
Ik ben blij en tevreden met mijn inductiekookplaat ( daar nog nooit op gekookt) en mijn oven. Toch blik ik wel eens met heimwee terug op mijn 'kachel' en grotere keuken. Meer dan dat, ik mis soms wel al die volle tafel, het geroezemoes van de stemmen om de tafel, het gekletter van bestek en die overheerlijke geur van een SUNDAY ROAST!
Ga naar mijn Facebook pagina voor de vleesschotel van vandaag.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten