Tot nu toe ben ik tevreden. Toch is het wennen. De grondstoffen om apparatuur te maken wordt niet alleen schaarser, maar ook duurder. Mijn oude machine was bijna niet te tillen, deze wel. De schaal was robust en zwaar, deze licht en dunner. En ga zo maar door. Ik heb wel gekozen voor een glazen blender. Daar was ik resoluut in. Dus dat hielp ook bij het elimineren van merken en modellen. Ook de gehakt molen is van hoog kwaliteit.
Het basisrecept voor het deeg is ook een die pa altijd gebruikte. Uit het oude Margriet kookboek die hij en mijn moeder kregen bij hun trouwen. Ik heb die weer van mijn modere gekregen als ' erfstuk" en ben er ook zuinig en voorzichtig mee.
Deeg: - 250 boter, 350 bloem, 175 suiker en 3thl bakpoeder, snufje zout.
Dus, na het bekleden van een springvorm met het deeg, laagje appel, laagje Blue Berry. Laatste laag appel. Daarna een kruim gemaakt van het overgebleven deeg, geschaafde kokos, walnoten, boter, bloem, donkere bastard suiker, snufje kruidnagel, en amandelschaafsel. De taart gewoon gebakken zoals ik een appeltaart bak. Niet meer, niet minder.
Nu, nog geen volle dag later- al voor 2/3 op. Bezoek gisteravond en vanochtend. Het viel enorm in de smaak. Voor herhaling vatbaar dus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten