Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

dinsdag 12 juli 2016

Smaken verschillen - gelukkig maar!

Het is de maand van de Mexicaanse keuken. Ik moet zeggen dat het mij niet tegenvalt. Het uitzoeken, de smaken herkennen en het balans vinden - allemaal uitdagingen waar ik steeds beter in word. Er is nog geen mislukte maaltijd Uit mijn Keuken gekomen mag ik wel zeggen. Dat kan ik ook zeggen vanwege de reacties die ik krijg en de verzoeken voor meer van hetzelfde.

Erg geruststellend en iets waar ik blij van word. Maar niet iedereen houdt van deze smaken of kruiden. Het liefst eet men 'gewoon' de Hollandse hap. Groente vlees en aardappelen. Persoonlijk houd ik van afwisseling. Met de Mexicaanse dagen en wanneer het zonnetje op tafel schijnt- waan ik mezelf ergens anders dan thuis! Een soort 'spookvakantie' gevoel. Heerlijk is dat.

Ik ben al aan het 'rond snuffelen' voor komende maand. Want ja, ik moet wel even 'uitprobeersels' en foto momenten hebben om menus aan te kondigen. Wordt het Italiaans? Frans? Aziatisch? Ik ben er nog niet uit.

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Misschien worden het vleesloze maaltijden - of alleen met vis. Het boeit mij om hiermee bezig te zijn. Daar wordt ik vrolijk van - net als iemand die graag postzegels verzamelt of fotografeert. Eenmaal een onderwerp in gedachten- er dan mee door willen. Naast mijn andere activiteiten is dit echt een uitlaatklep waar ik energie van krijg.

Vandaag heb ik een salade gemaakt om mee te nemen - wij eten onverwachts bij vrienden. Is dat nou even een cadeautje? Gezelligheid op en top.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten