Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

woensdag 6 juli 2016

Als uitzondering omdat het met de keuken te maken heeft!

Even over afgelopen weekend.

Elk jaar gaan 'wij' - 4 stellen, een weekendje weg ergens in Nederland. Om en om verdelen wij het organiseren hiervan. Dan spelen wij toerist in eigen land. Wij proberen onze kennis over de omgeving te verbreden en verdiepen.  Dit houden wij voorlopig nog wel even vol want Nederland is een prachtig land en we zijn nog lang niet uitgekeken.


Zo belande wij in Amersfoort afgelopen weekend. En ik moet zeggen- hulde Amersfoortenaren, wat is jullie stad MOOI!

Wat hebben wij onze ogen uitgekeken naar de prachtige gebouwen, gevels, grachten - ja we hebben een boottocht gedaan. Wandelen door de winkelstraten - vooral de Langestraat en de Krommestraat- erg gezellig.

Natuurlijk moeten de dames de kleding zaken even binnen. Elke stad heeft zijn eigen mode. Echt waar, je komt soms iets tegen wat je eigen stad niet biedt. tJa, ik vind kleding zaken wel nuttig maar waar ik voor ga zijn de keukenwinkels. En die zijn volop aanwezig in Amersfoort. Wij hebben er 3 bezocht. Zoals sommigen kunnen kwijlen over schoenen, platenzaak of lingerie, zo kan ik de verleidingen in zo'n kookwinkel moeilijk weerstaan.

Zoiets als Kookwinkel Oldenhof - een ware keuken princess sprookjestuin. Na al onder de indruk geweest te zijn van 'Cook@home' waar ik leuke table mats scoorde voor de kleinkinderen in Nieuw Zeeland met echte Nederlandse afbeeldingen ( die kunnen ze zelf inkleuren) liepen wij een stukje verder en kwamen wij bij Oldenhof. Het was niet de bedoeling om binnen te gaan. De mannen waren aan een terrasje toe - en eerlijk is eerlijk een bakje koffie zou welkom zijn- toch waagden ik een stap naar binnen.

Voor deze winkel alleen zou ik weer naar Amersfoort gaan- en dat doet Amersfoort te kort hoor. Want de binnenstad is prachtig.

Super efficient en kundig personeel. De uitstraling en het aanbod van producten - ik zou niet weten wat ze NIET hebben. Ik ben geslaagd voor iets wat ik al heel lang zoek- en denk als ik wat langer de tijd had om rond te kijken dat ik eigenlijk tot meer 'ontdekkingen' was gekomen.

Na onze boottocht door de grachten, liepen wij eventjes een beetje doelloos zoals je doet voordat iemand een balletje opgooit voor een terras, en kwamen wij bij Dille en Kamille. Dit historisch pand hadden wij vanaf het water gezien. Toen al was de indruk gewekt dat wij hier misschien ook een bezoekje moesten brengen. Laat er nou net een bui aankomen.

Enfin, culinaire was het wekkend zeker. De maaltijden in het hotel ( De Berg- Best Western) waren fantastisch. Het personeel super, efficient, zorgzaam en vriendelijk.

We kijken nu al uit naar volgend jaar maar wel met veel mooie herinneringen en een warm
gevoel die wij mee hebben genomen uit Amersfoort.

ps. Een kleine bijkomstigheid-

Bij een lekkere maaltijd hoort een lekkere wijn.

Het huis van Ilja Gort hebben wij dan maar even op de foto gezet.

2 opmerkingen:

  1. Ja, is het mooi? Ik ken het alleen van die ene keer dat ik met mijn zussen mee was om te winkelen. Als kind. En dat sinterklaas er was. Nou, wie weet ik ga ik er een keertje heen. Met mijn man dan. Dat varen lijkt me wel. Eten weer helemaal niet. Liever een lekker patatje ofzo. Of een bamischijf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Patat en Bamischijven! Oh maar die zijn er ook hoor Jedidja, patatjes vooral dus die bamischijven zullen er ook wel zijn. Ja, wij waren er jaren geleden een keertje eerder geweest en wisten dat er veel meer te zien was dan waar wij tijd voor hadden gehad. Ik zou er echt zo weer naartoe willen om de rest te zien. Bedankt voor je bezoek in mijn keuken trouwens.

      Verwijderen