Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

maandag 20 juli 2015

Vakantie gevoel

Koken, een alledaags gebeuren. Een 'moeten' zou je kunnen zeggen.

Voor mij een willen, kunnen en doen.

Toch heb ik ook wel eens de behoefte aan een vakantiedag uit de keuken.

Zo'n dag had ik afgelopen vrijdag.

Even NIET hoeven nadenken over wat we gingen eten.

De afgelopen weken was ik veel en vaak in de keuken te vinden.

We hadden meerdere afspraken staan voor bezoek- tafelgasten die het leuk vonden om aan te schuiven op ons nieuw 'stekkie'. En ik vond het geweldig.

Het maakte niet uit; een 1, 2 3 of 5 gangen menu. Alles kon. Alles mogelijk.

Een belangrijk gegeven- als je gasten uitnodigt, vraag of ze ergens allergies voor zijn en wat ze beslist NIET lekker vinden.

Dat liep bij mij ongeveer 40 jaar geleden bijna fout af. Een van  mijn gasten was allergies voor zalm- en laat mijn hoofdgerecht nou zalm als hoofd ingredient dienen. Dat is mij daarna nooit meer overkomen.

Ik wil graag weten - wat mijn gasten lekker vinden en wat hun gezondheid niet in gevaar zal brengen.

De afgelopen weken zijn we ook regelmatig 'uit' wezen eten. Acht dagen Italië, weekendje Zutphen, restaurantje. Dus ook een beetje vakantie uit de keuken.

Nu zijn we veelal weer thuis, het leven neemt weer een ' normale' routine aan ( nou ja, zomer routine dan) en ben ik weer dagelijks aan het kokkerellen. Heerlijk.

Maandag is makkelijk dag: Manlief gaat dan vroeg de deur uit om te kanoën. Meestal een bord spaghetti zonder poespas. Lekker is dat.

Donderdag komen er tafelgasten- de dag voor hun vertrek op vakantie. Kunnen ze een dag eerder de koelkast leeg en schoon maken. Ik ben nu al aan het verzinnen.....

Maar, ik heb eerst een andere klus, die appelroosjes maken. Ik ga het vandaag voor het eerst maken en als ze lukken- dan maak ik ze voor een 60ste verjaardagfeestje. Geweldig. Ik zal de foto's plaatsen zodra ik zo ver ben.

Geniet van het mooie, warme weer. eet gezond EN lekker en tot de volgende keer!


2 opmerkingen:

  1. Goede tip: dat van die allergie. Ik durf eigenlijk niet voor anderen te koken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat jammer- je zou vast een goede zorgzame gastvrouw zijn!

      Verwijderen