Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

dinsdag 21 juli 2015

De appelroosjes

Nou ze zijn gelukt hoor, die roosjes - en er werd van genoten bij de koffie.

Soms zie ik wel eens een recept voorbij komen waarvan ik denk- oh wat schattig ( ja schattig ) en neem ik me voor om dat 'ooit' eens te maken.

Nu kwam er een recept voor terwijl ik aan het zoeken was naar lekkernijen voor een High Tea en dacht DIE GA IK MAKEN!

Nou kwam er een tijdje niets van - en eindelijk was het zo ver.

Ik zou voor een vriendin iets bakken voor op de desert tafel voor de gasten op het 60-jarige verjaardagfeestje van haar man. Dit zou het dan worden - maar ja, ik had ze nog niet gemaakt!

Gelukkig ( ja ik hoor je al lachen) gelukkig kwam er koffie bezoek vandaag. Dus klom ik vanochtend in mijn 'bakkers rol' en ging aan de slag.


Met de iPad op de aanrecht heb ik het recept opgezocht. Ik had het al een tijdje geleden op mijn Keuken  Facebook pagina gezet dus wist het snel te vinden.

Eerst alles klaar zetten: De kom met koud water en ijsklontjes met de sap van een citroen.
De suiker mer kaneel in een bakje
De jam met wat water verdunt ( geen abrikozen maar Veluwse Vosbessenjam)
De plakken bladerdeeg die overnacht doorgebracht hadden in de koelkast ipv vriezer
Meel op het werkblad gestrooid
Appels en appelschiller klaar gelegd en bakblik gereed staan.

Het grootste werk - alles klaar zetten- en de appels snijden en dunne plakjes snijden en in het koude water laten rusten.

Voordat ik de appelschijfjes op het deeg legde heb ik wel een bord met keukenpapier klaargezet en de plakjes er eerst opgelegd. Ook afwijkend van het recept heb ik de schijfjes niet eert 'voorgekookt' of in heet water gehad. Dan zou het zo'n kleffe natte boel worden dacht ik.De twaalf (op proef) roosjes een voor een in het blik... waar ik een heeeeeel dun laagje boter had gesmeerd ( er zit suiker onderaan het roosje...dat gaat smelten bij het bakken. Door de bodem in te smeren bleven ze niet plakken.)

Omdat mijn over nogal efficient is en sommige gerechten sneller klaar zijn- heb ik eerst de klok op 20 minuten gezet en daarna toch nog 5 minuten door laten bakken.

Het was een genot ze te zien 'uitdijen' onder het bakken.Wat een vreugde - zo'n succes geworden. Ik was erg blij met het resultaat.En mijn gasten ook! Een echte aanrader - en ik weet nu; Dit wordt een succes op het feestje!!

4 opmerkingen:

 1. Wat zien ze er leuk uit!!! Petje af voor jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een zeer aangenaam activiteit- die nog veel tevredenheid met zich meebracht. Het was smullen!

   Verwijderen
 2. Dat gaan we zeker hier ook eens maken.
  Thanks voor het delen op je blog Anita.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een leuke vakantieklus Veronique. Vooral als je weet als er iemand op bezoek komt of zo. ;-)

   Verwijderen