
Ik wist bv dat ik een mie-kip gerecht wilde maken, iets met gehakt, een pasta schotel, vleespastei misschien en of pizzas of iets dergelijks.
En daar was mijn boodschappenlijstje van zaterdag op gebaseerd. Ik kookte voor een gezin van 5 - en er waren details zoals, wie zwemles had, naar turnen moest of hockey en of er misschien nog een vergadering of iets dergelijks aan zat te komen. Dus, vooruit kijken was belangrijk.

Vandaag - ik heb 4 maïskolven - gekregen gisteren - Ik heb roerbak groenten ( gekocht in een vlaag van luiheid) en nog een klein stukje rosbief. Noodles heb ik ook in huis en een sausje gaat vast lukken.
Zodra het een 'gerecht' wordt zal ik het opschrijven en doorgeven.
Dat is nou het leuke aan koken uit de losse pols. Allemaal dure ingrediënten in huis halen - tijd nemen om er iets geweldigs van te maken is ook leuk hoor, vergis je niet. Ook zo kook ik maar al te graag. Maar zo 'blind' koken is spannend en brengt allerlei verrassing met zich mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten