Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

dinsdag 4 september 2018

Het word een feestmaal van jewelste!

"Hoeveel eten mee zaterdag?" Ik stel de vraag aan mijn manlief. Wij zijn vrijwilligers in het Hollands Biesbosch. Wij gidsen en vertellen over de cultuurhistorie, het leven van de griendwerker en wat over de flora en fauna, waterhuishouding en geschiedenis van het gebied. Het is een passie.

A s zaterdag houden wij een Historische Dag. Zelf verzonnen een aantal jaren geleden en is en blijft populair. Dus dit jaar weer. Wij doen dit niet alleen. Het is een enthousiast clubje die deze activiteit mogelijk maakt. Aan het eind van de dag eten wij samen. Daar op de plek van de feestelijkheden. Geen stroom, geen water of gas. Wel vuur.

De maaltijd bereid ik thuis voor. Hand en span diensten op de plek doe ik deze keer niet maar koken doe ik juist wel. Ook nu. Terwijl mijn linkerhand werkt aan herstel zal ik mijn beste (rechter) hand in de strijd zetten. Behalve voor de aardappelen. Die zal manlief schillen donderdagavond. Vrijdag- kookdag.

Feestmaal 2016
"Hoeveel eten mee?' vroeg ik weer. "Ik zou op 20 rekenen voor alle zekerheid. Wat over is gaat gewoon mee naar huis." Prima, met zo'n antwoord kan ik wel werken.

Het menu is aangepast op mijn fysieke kunnen. Eenmaal op 'de plek' van de maaltijd zal iemand het grotendeels over moeten nemen. Tillen en opscheppen kan ik niet. Toezicht houden en instructie geven wel. Komt helemaal goed. Mijn vrijdag is vol gepland.

Omdat er veel tomaten en rode paprikas beschikbaar zijn komt er een tomaat en paprika soep met verse basilicum en turks brood als voorafje. Dan hebben de koks even tijd om alles door te warmen door middel van open vuur en twee gas pitjes.

Hoofdgerecht: In de oven gaan 3 hele kippen met citrusvruchten, rozemarijn, ui en een klein beetje zout. Ik kook bijna helemaal zoutloos. Een licht strooi van zout zal geen kwaad doen en alleen maar toevoegen aan de smaak. Het vocht in de ovenschaal zal na de garing tot een frisse 'gravy' gemaakt worden voor over het vlees en voor de liefhebber over de erbij geserveerde prei/andijvie stampot.

 Een grote schaal met geroosterde groentes ( aubergine, rode ui, zoete aardappel, biet en pompoen). voor de groenteliefhebber. Ook een grote schaal met gekookte eieren zal op tafel verschijnen.

Tot op heden heb ik niks verzonnen voor dessert. Dat zou van alles kunnen worden- ik ben wel een beetje uitgekeken op vruchten salade. Gemakshalve zet ik een watermeloen op tafel met een groot mes. 😁We zullen het zien - of niet!

1 opmerking:

 1. Hallo vrienden, mijn naam is Andrea Maria, uit Stockholm - Zweden. Ik lees goede opmerkingen over je goede werk, ik ben heel blij voor jullie allemaal, want ik heb hetzelfde geluk gevonden in mezelf, slechts een paar weken geleden las ik een goed getuigenis op soortgelijke blogsite op mijn werkkantoor, een opmerking van een dame Jennifer uit Madrid zei dat een geweldige man uit de Africana-land genaamd Dr. Oduduwa zijn ex-vriendje na 12 maanden van uiteenvallen terug kon nemen. Ik was gemotiveerd, ik probeerde contact te leggen met dezelfde Oduduwa via:
  {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
   voor een dringende oplossing om mijn huwelijk voor ongeveer 2 jaar te herstellen, ben ik gescheiden geweest. Onmiddellijk stuurde ik een e-mail naar Dr. Oduduwa, ik kreeg een onmiddellijk antwoord, hij vertelde me dat hij me kon helpen, hij zei dat mijn zaak te gemakkelijk voor hem is omdat hij in de loop van de jaren soortgelijke zaken heeft opgelost. Ik heb het geprobeerd, omdat ik niets te verliezen heb bij het proberen. Hij vereiste foto-afbeeldingen en kocht kaarsen en ander spellingmateriaal dat nodig was voor een succesvol resultaat. Twee dagen geleden, dinsdagmorgen nadat het liefdesspel was geactiveerd, kreeg ik een telefoontje van de man van mijn ex-echtgenoot, hij sprak zo vriendelijk tegen me en verontschuldigde zich voor het breken met mij dat het het handwerk van de duivel was en hij vond het erg jammer, Ik vergeef hem en bedank hem voor zijn terugkeer. Het was schokkend en een grote verrassing. Ik kan me nooit voorstellen dat het zo snel zal werken tot gisterochtend mijn man thuiskwam om me te ontmoeten en onze twee geweldige kinderen, we zijn allemaal blij als een gezin.
  Dr. Oduduwa heeft geweldige magische spellingskracht om het volgende op te lossen: ...
  1) hou van spellen om spellen te winnen
  2) Reset Lost Love Spells
  3) Echtscheidingen
  4) Echtgenoten van de echtgenote van de echtgenoot
  5) bindende spelling om voor altijd samen te leven
  6) Break-up spreuken
  7) Magische wortels en kruiden voor sterke opstanding en langdurige seks
  8.) Magische spelling wordt gepromoot in uw werkkring
  9) Magische spreuk om een ​​baby te krijgen. (vrouwelijke vrucht van de baarmoeder)
  noot Ik was wanhopig om mijn ex-liefdesman terug te krijgen, het werkt sneller, wanhopig op zoek naar een dringend resultaat om ware liefde en vrede in de huwelijksrelatie te herstellen om onmiddellijk contact op te nemen met Dr. Oduduwa. WhatsApp mobiel: +79268011965

  BeantwoordenVerwijderen