


Jullie kunnen je wel voorstellen dat ik deze taart meerdere malen heb gebakken. Ik vind het nog steeds lekker en mijn gasten ook. Toch ben ik met dit recept gaan experimenteren. Niet omdat ik vond dat het anders moest, of beter kon. Maar gewoon, leuk om te spelen met smaken.

Hier komt het recept dan. Ik hoop, zou je het maken, dat het net zo goed lukt en lekker smaakt dan de mijne. Ik wens jullie veel succes en smikkelen maar.
Armenian Delight ( a la Anita)
Sinas siroop
Rasp van 1 groot of twee kleine sinaasappels- zonder het bittere wit van binnenkant van sinas
Sap van 1 groot of twee kleine sinaasappels
1/4 cup suiker
1/8 cup water
1/2 teaspoon Kardemom
Doe alles in een klein pannentje en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur wat lager maar laat wel pruttelen. Roer zo af en toe en reduceer tot een siroop-achtig mengsel. Haal van vuur.
Hak grof 1/2 kopje walnoten of pecan noten en doe die bij de siroop. Roer goed door. Laat staan tot later.
Beslag.
In keukenmachine plaats 2 cups bloem, 50 gr Griesmeel (semolina), 2 cups donkere bastard suiker, 2 tsp Baking Powder, 115 gr koude en in blokjes gesneden boter, 1 tsp Kardemom, 1 tsp Nootmuskaat, 1/2 tsp gemalen kruidnagel, 1/2 tsp kaneel.
Draai tot een kruimelig en broodkruim-achtige massa. Druk stevig aan 1/3 van het droog beslag in een springvorm.
Verwarm ( niet heet) 3/4 cup melk. Los daar 1 tsp Baking Soda in op. Roer goed. Voeg dit en de sinas siroop en daarna alles in de kom met kruim beslag. Roer goed en zorg dat het een mooi glad beslag wordt. Voeg aan droge bodem toe. Zet in voorverwarmde oven 150/160 voor ong uur of tot priknaald droog uit komt. ( mijn nieuwe oven is erg efficient vandaar de ietwat lagere temperatuur. Liever wat langer dan een misbaksel).
![]() |
Met sinas siroop |
Voordat de cake de oven in gaat: strooi wat donkere bastaardsuiker, snufje kaneel en gehakte walnoten erdoor over de taart- het bakt lekker mee en blijft erop liggen. Wordt een leuk knappertje zonder hard te worden.
Klop slagroom, poedersuiker en sinas rasp en 1/2 tsp kaneel erbij.
Maak een dikke siroop van sinas met kardemom. Lepel over afgekoelde cake en laat even poosje rusten.
tsp= teaspoon = theelepel maar dan op z'n engels
Cup = kopje = maar dan een maatbeker kopje.
Deze maten gebruik ik voor alles wat ik bak.
Ik zal eens een blog wijden aan de verschillen van ingrediënten waar ik toch soms tegenaan loop. Zo is weer een idee geboren......!
Bakze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten