
Het ging over een banaan, een chocolade notenpasta en bladerdeeg. Ik keek het filmpje even aan en dacht meteen, te dik deeg en te groot die hele banaan. Ook had ik geen Hazelnoot pasta in huis.
Ik kon het niet laten, een idee broeide.

Het mocht zo zijn dat er nog 5 bladerdeeg 'blaadjes' in de vriezer waren en 1 banaan op de fruitsschaal. Daar kon ik wel wat mee.
Na de banaan gehalveerd te hebben en gehalveerd... en op het uitgerolde stuk bladerdeeg zwarte bessenjam gesmeerd te hebben, rolde ik het deeg redelijk strak op. Om het netjes te maken sneed ik de einden eraf.
Ik heb 4 rollen zo gemaakt, met mes ingesneden en met eiwit ingesmeerd. Van het overgebleven vel heb ik met de jam een bladerdeeg 'taartje' gemaakt. Kon dat niet zomaar weggooien.
Op een bakplaat met erop wat bakpapier deze rollen ongeveer 18 minuten op 185 gebakken met de laatste paar minuten even op 200 gezet.
Een paar dagen hiervoor had ik wat gemaakt met gesmolten chocola en met het overblijfsel daarvan nu over de kersverse bananenrollen in lijntjes gedruppeld.
Op de zondagochtend een lekker vers en zeer smakelijk gebakje bij de koffie. Wie is daar nou niet blij mee?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten