Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

dinsdag 6 juni 2017

Snel en lekker....

Hier even een snel recepten voor als men onverwachts of op korte termijn bezoek verwacht en even niets om bij de koffie te serveren heeft.

Cafe Noir, speculaasjes en ook eierkoeken zijn typisch Nederlandse lekkernijen voor bij de koffie. Ja appeltaart ook, maar ik wilde iets snel en makkelijks met jullie delen.

Het recept voor de eierkoeken heb ik van een collega keukenliefhebber, Baak Bakt. Ik ben haar enorm dankbaar dat zij dit recept heeft gedeeld met mij en velen anderen. Altijd succes!

Een tijd geleden heb ik deze gemaakt voor een bij-eenkomst van een redelijk grote groep. "Als er maar wat is voor bij de koffie komt het ook goed met de vergadering" stond e rop de uitnodiging van de vereniging. Ik aan de eierkoeken dus.

Had ik beter niet kunnen doen - want nu standaard op de ALV ( jaarlijks bij-eenkomst) willen ze beginnen met de eierkoeken. 😅  😂!

Omdat ik jaren lang in New Zealand hebt gewoond gebruik ik de standaard meet maten e.d. zoals tsp=teaspoon, TBSP = Tablespoon. Ook gebruik ik Edmonds Baking Powder en ook Baking Soda staat standaard bij mij in de pantry. De Baking Soda wordt steeds meer gebruikt in Nederland en is nu op veel plekken ( toko en supermarkt) verkrijgbaar.

Dus, even snel de keuken in en bakken maar.

In mixer 3 eieren, rasp van citroen en 150 gram bastard suiker. Zet op hoog stand en klop voor 5 minuten tot licht en romig geheel.

In kom weeg af 150 gram bloem, 1/2 tsp (theelepel) baking Soda en 3/4 tsp Baking Powder. Meng even goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes in de baking soda en baking powder zit. ( Ik gebruik hiervoor een klein theezeefje.)

Vouw de bloemmengsel luchtig door het eiermengsel. Met opscheplepel schep vloeibaar deeg op bakplaat ( bereid bakplaat met bakpapier en laagje bloem anders plakken de koeken.) Ik krijg er 9 op per bakplaat. Het recept maakt 14-15 koeken. Niet te dicht op elkaar plaatsen want ze lopen redelijk uit.

Bak op 180௦ voor 10-12 minuten. Haal meteen van bakpapier af met bakspaan en leg op koelrek.

Koffie!!!!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten