Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

vrijdag 2 december 2016

Alvast aan het voorproeven

Het is al een lange tijd geleden dat ik een blog hebt gepost vanuit mijn keuken ervaringen. Dat heeft zoveel oorzaken- maar daarover elders al genoeg gezegd. Ik ben er weer.

December is aangebroken- en met een tempo waarvan ik versteld sta. Waar is het jaar toch gebleven? En zoals veel dingen in het leven- als je het druk hebt, vliegt de tijd. Bij het wachten totdat het water kookt- kruipen de minuten als uren voorbij. Loop even weg en je boter verbrand in de koekenpan 😅.

Herkent u dit ook? Het overkomt mij regelmatig. De afgelopen 11 maanden waren vol, uitdagend, soms heugelijk, soms zwaar. En dat zal bij velen ook zo het geval geweest zijn. Mijn vader zou zeggen, "Ja meis, zo is het leven. Een beetje van dit een beetje van dat. Net als een recept voor een taart, je bakt er wat van of niet. Er zijn zoveel smaken."

Vanochtend heb ik wat proefhapjes gemaakt. Een vriendin vroeg om raad. Ook zij is aan het voorbereiden. Straks komt zij hier en gaan we kijken welk hoofdgerecht zij zal bereiden voor haar kerstdiner met collega's. Een ander zorgt voor het voorgerecht en nog iemand voor het dessert. Aan haar om met iets lekkers te komen voor het hoofdgerecht. Spannend om daaraan mee te mogen beslissen en werken.

Ik weet nog niet of het gerecht uit vis of vlees zal bestaan. De bijgerechten hebben het meest impact op het bord- en daar gaan wij ons straks in verdiepen. De proeverij zal helpen met de smaak keuze. En niet te vergeten - er moet iets zoets, zuurs, knapperigs, zoutachtig en licht pittigs in verwerkt zijn. Een leuke uitdaging.

Zoals elk jaar probeer ik nu ook voorbereid te zijn voor het kerst diner. Dit jaar doen we het weer anders. Vorig jaar waren 9 stoelen bezet. Dit jaar 4. Ook met Oud en Nieuw hebben wij gasten. Dan kook ik voor 6 waarvan er drie Schotten zijn die op bezoek komen. Ik kijk er erg naar uit.  Het menu is al bekend ( bij mij) en sommige aspecten zijn al voorgeproefd door een bevriend koppel die ik graag aan tafel hebt als proefkonijnen. Zo kan ik de timing, smaken en volgorde van gangen uitproberen. Altijd handig om daar de tijd voor te nemen. En eerlijk is eerlijk, voorproeven is geen straf 😜 .
Het dessert is in ieder geval 'rond' !

Ik ga de recepten klaar leggen. Kookze en tot de volgende keer ! Je bent altijd welkom In mijn Keuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten