Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

donderdag 30 juni 2016

Mijn keuken is weer open!

Het zijn drukke weken geweest. Bezoek uit Nieuw Zeeland, zelf eventjes het land uit en allerlei bijkomstigheden hebben ertoe geleid dat ik even een stapje terug moest doen wat bloggen betreft en het koken op andere plekken dan thuis moest gebeuren.

De spreuk; "verandering van spijs doet eten!", was bij ons van toepassing. Terwijl onze gast hier was vonden wij het wel leuk om te zien hoe de ' patat met' werd ontvangen en buiten de deur eten bij de diverse wereld keukens ook goed in de smaak viel. Op de camping hebben wij genoten van de maaltijd bereid met de Skottlebraai- en voor onze gast was dit een nieuwe ervaring. Niet het buiten eten uiteraard want bbq-en staat als een vast onderdeel van het eet cultuur Down Under. Daar kunnen wij nog veel van leren.

Het weer was perfect - we hebben veel gedaan, gezien en geproefd.

En toen: Ja toen gingen wij zelf 'eventjes' weg. Naar Schotland. Het land van de haggis. Wij hebben niet alleen buiten de deur gegeten - want ik vind het ook leuk om op vakantie hoe dan ook, een maaltijdje of twee-drie te koken. Omdat we 2 nachten op de boot zaten - en ook door familie uitgenodigd waren- was er ook niet zoveel ruimte voor. Maar wel leuk.

En al die diversiteit van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat ik ook na hebt gedacht over mijn maaltijden de komende tijd. Ik ga maand themas/smaken koken.

Juli is de maand van de Mexicaanse keuken. Hoewel ik wel iets bekend ben hiermee is het toch spannend en een mooie gelegenheid om mij hier iets meer in te verdiepen.

Veel bonen, mais ( daar ben ik zelf gek op) en tomaat. Ook pepertjes komen veel voor- het hoeft niet heet maar de smaak even 'oppeppen'.

Tortillas nachos, guacamole om maar wat bekende termen te gebruiken. Gehakt en kip zijn de meest voorkomende vlees soorten in de recepten - hoewel rund ook gebruikt wordt.

Ik ga ervoor- ben al aan het 'voorkoken en experimenteren dus het zal best wel goed komen.

Volgende maand weer een andere smaakje kiezen...wat zal het worden?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten