Welkom In Mijn Keuken


Gezellig, blij dat je er bent. Koken doe ik graag, experimenteren ook. Ik gebruik standaard recepten, eigen verzinsels en wat de koelkast en voorraad kast mij bied. Kijk, verzamel en probeer, vooral iets nieuws en niet onbelangrijk - geniet van de keuken en alles wat daar mee te maken heeft!

Smakelijk eten!

donderdag 22 februari 2018

Sinas cake van Cookist

Soms kom je wel eens wat tegen. End at gebeurde gisteren op mijn kookpagina. Ene recept via de pagina Cookist.

Een taart die je in de mum van tijd klaar hebt. Nou dat mum van tijd neem ik altijd met een korreltje zout maar de taart recepten zelf zien er meestal wel aantrekkelijk  uit. Toch heb ik niet altijd de ruimte om er meteen wat mee te kunnen.

Vandaag besloot ik om dat wel te doen. Vanochtend vroeg even sinaasappelen gehaald bij de lokale Turkse supermarkt Avantage ( dus niet biologisch voor zover ik weet)! En ik ben aan de slag gegaan.

Alle ingrediƫnten eerst afgewogen en klaar gezet. Ja, dan is het een appeltje en eitje.

Sinas cake ( link naar video)
2 kleine of 1 grote sinaasappel

120 ml melk

200 gram suiker ( ik vond het ietsjes zoet voor mijn palet)

3 eieren

300 gr bloem

16gr bakpoeder


Maak sinaasappel schoon. Snij top en onder kant eraf. De rest in kleine stukjes.
Maal fijn in keuken machine. Voeg daarna suiker en melk toe. Mix tot goed opgenomen.
Voeg eieren toe. Mix even en dan bloem met bakpoeder. Zorg dat bloem goed gemengd wordt.
Beslag moet wel luchtig zijn maar draai niet te lang. Anders wordt de taart wat klef.
Giet in springvorm en bak op 165 voor ons 45 minuten. Gebruik naald en controleer op maarte.
Koel af en besprenkel met poedersuiker. Smakelijke hap voor bij de koffie/thee of als dessert.

Ik heb een theelepel kardemom toegevoegd omdat ik daar nou eenmaal van hou vooral bij sinas en citroen gerechten.

1 opmerking: